Biografie

Opleiding

Sopraan Mattanja Lennings studeerde in 2018 af van het Fontys Conservatorium Muziektheater klassiek, waar ze zowel haar Bachelor als haar Master voltooide. Ze werd daar gecoacht door o.a. Harry Ruijl, Peter Nilsson en Maartje Rammeloo en volgde masterclasses bij Ed Spanjaard, Lotte de Beer en Miranda van Kralingen. Momenteel wordt Mattanja gecoacht bij de Maestro Carmelo Corrado Caruso op Sicilië en bij Professor Brigitte Lindner in Keulen.

 

Mattanja was onder andere te zien in Die Fledermause van Opera Zuid (J.Strauss), Mac Beth (Verdi) geregisseerd door Corina van Eijk en als Barones in La Vie Parisienne (Offenbach) geregisseerd door David Prins. Eind 2016 was ze naast Gerard van Maasakkers als Marieke te zien in de productie Fanfari Bombari die door Den Bosch heen tourde ter ere van het Jheronimus Bosch jaar. In de zomer van 2017 was ze ook met haar eigen voorstelling M.&M.M.. op het Theater Boulevard festival te zien. Verder is ze momenteel ook te zien als Tatiana in Onegin (Tchaikovsky) bij de Operafabriek.

 

Mattanja maakt ook graag zelf muziektheaterstukken en ging in mei 2018 met haar tweede voorstelling La Vedova di Noto in première. Ook zong ze samen met Roel van Velzen meerdere malen het bekende duet ‘Barcelona’ van Montserrat Caballé en Freddie Mercury in de Schouwburg van Tilburg.

 

Verder treedt Mattanja regelmatig als solist op bij diverse concerten in binnen en buitenland, waaronder de Koninklijke Oratorium Vereniging Utrecht, Euro Arts in Duitsland en Opera per Tutti in Amsterdam.

Op de agenda

Mattanja regelmatig als solist tijdens concerten met verschillende (symfonie)orkesten, ensembles en koren. Ze vertolkt een breed scala aan klassiek repertoire en heeft veel leuke nieuwe projecten op de agenda staan. Wil je naar een van haar optredens komen luisteren? Neem dan contact op!